Kompetent trapphusrenovering Stockholm

Ett inbjudande trapphus uppskattas av många, inte minst av de boende. En trapphusrenovering gör också fastigheten som helhet mer attraktiv, vilket ökar värdet på bostäderna. Om trapphuset börjar kännas slitet är det dags att investera i en trapphusrenovering. 

Kontakta oss

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 MB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Det första och sista man ser när man kommer som besökare
  Trapphusmålning skapar en mer välkomnande upplevelse
  Fina trapphus ökar värdet på lägenheterna
  Nymålade och renoverade trapphus slits inte lika snabbt

  Vi har länge arbetat med att renovera trapphus och entréer i Stockholm. Vi är totalentreprenör, vilket innebär att vi sköter all projektering och upphandling av arbete och material. Därmed minskar risken för missförstånd mellan beställare och entreprenör. Vår projetledare blir er enda kontakt för projektet, och vi stämmer av med er genom veckovis rapportering. Vårt team består av utbildade målare, snickare och golvläggare, vilket garanterar ett lyckat resultat. 

  En entré eller trappuppgång ska alltid ge en välkomnande känsla. Under vissa epoker har man också velat skapa en spektakulär känsla, med väggmålningar och andra former av konst. Under andra perioder har det varit materialvalen och formspråket som framför allt skapat denna känsla. 

  Det är viktigt att trapphusrenoveringen görs med respekt för byggnadens historia, och att hänsyn tas till de historiska detaljerna. I Stockholm finns fastigheter från många historiska epoker, och det är inte säkert att alla trapphusrenoveringar har gjorts med hänsyn tagen till byggnadens historia. Vi kan hjälpa er att återställa trapphuset till sin forna glans.

  Förutom att en trapphusrenovering ökar trivseln i fastigheten, och värdet på bostadsrätterna, minskar den också slitaget. Ett nyrenoverat trapphus gör att de boende blir mer försiktiga, eftersom de vill bevara de nya, fräscha ytorna längre.

  7 steg till en lyckad trapphusrenovering i Stockholm

  1. Skapa ett bra underlag. Ju mer utförligt underlag ni kan fram till oss, desto lättare blir det för oss att göra ett bra jobb. Specificera vilket arbete ni vill ha utfört, och vad som ska ingå i arbetet. Detta gör det lättare inte bara för entreprenören, när affären är i hamn, utan också för er, när ni tar in offerter. Frågor att ta ställning till är bl.a.:
   1. Ska taket och väggarna bredspacklas?
   2. Behöver golvet bytas ut?
   3. Ska portar och entrédörrar bytas ut i samband med renoveringen? 
  2. Samla in offerter och jämför olika entreprenörer. Låt dem komma och inspektera trapphuset där renoveringen ska utföras, för att vara säker på att de förstår vad som ska göras. Några saker att tänka på när du jämför olika företag är:
   1. Har företaget F-skatt?
   2. Är företaget försäkrat?
   3. Hur ser företagets finanser ut?
   4. Vad säger tidigare kunder? Begär referenser. 
  3. Besluta vem som ska få uppdraget. Stirra dig inte blind på priset, utan titta på vad som faktiskt ingår. Vissa oseriösa aktörer sätter ett lågt pris för att vinna upphandlingen, men presenterar diverse “tillägg” när fakturan väl presenteras. 
  4. Skriv avtal med den entreprenör ni känner er mest trygga med. Det räcker inte med offerten, utan se till att få ett skriftligt avtal. 
  5. När avtalet mellan er och entreprenören har undertecknats är nästa steg att bestämma i detalj hur det nya trapphuset ska se ut. Här handlar det om att bestämma kulörer, lister, armaturer och liknande. Vi erbjuder alltid rådgivning kostnadsfritt på detta område. 
  6. Nu inleds arbetet, med ett startmöte där arbetet gås igenom. Alla parter är inblandade, och går ingenom vilka arbeten som ska utföras. Nycklarna kvitteras ut, och därefter håller vi veckovisa avstämningar, som vi avrapporterar till er. 
  7. Arbetet avslutas med en slutbesiktning, där vi går igenom det färdiga resultatet. Bäst är att upprätta en checklista inför detta, för att vara säker på att ingenting missas.